Zoodles v “bolognese” omaki

Pravi “comfort food” in zelo primerljiv okusu navadnih testenin. Verjemite mi. Sploh, ko to reče nekdo, ki je obseden s testeninami 😀

Najlepše od vsega je to, da sva, kot ste že opazili, testenine, ki so nabite z ogljikovimi hidrati, zamenjala s “testeninami zoodles”, ki imajo kar dobrih 90% manj ogljikovih hidratov od običajnih testenin.

Zoodles iz bučk sva naredila s pomočjo spiralnega rezalnika oz. “spiralizerja”. Različic teh naprav je ogromno. Midva sva kupila najcenejšo varianto in glede na pogostost uporabe, je več kot zadovoljiva.

Priprava jedi je zelo enostavna in hitra, zato priporočava, da si jo privoščite med tednom… Uživajte in dober tek!

spiralizer

zoodles v bolognese omaki

Priprava “bolognese” omake

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1/3 srednje velikega pora
  • 1 skodelica nekuhane rdeče leče
  • 1 srednje veliki jajčevec
  • 1 ščep suhega origana
  • sol in poper
  • drobtine
  • 2 srednje veliki bučki za zoodles-e

Priprava

  1. Jajčevec narežemo na rezine ter ga pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj približno 30 minut oz. tako dolgo, dokler ne porjavi.
  2. Skuhamo lečo po navodilih iz embalaže.
  3. Prepražimo por. Odstranimo približno polovico, ki jo bomo kasneje uporabili za “mesne” kroglice.
  4. K preostanku pora stresemo paradižnik in ga prepražimo.
  5. Omaki dodamo sol ter origano.
  6. Ko je jejčevec pečen, ga pomešamo s kuhano lečo ter drobtinami in oblikujemo kroglice. Po želji dosolimo.
  7. Pečemo pol ure na 200 stopinjah.

S spiralnim rezalnikom naredimo “zoodlese” ter jih prelijemo z omako in kroglicami… Dober tek.

Če bi želeli mesno omako po “zoodlesih” pa prilagam še povezavo do naše mesne različice TUKAJ.

Fotografije: Inaya – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Če ti je objava všeč, jo lahko lajkaš tukaj:

Leave a reply

Your email address will not be published.

SloveniaEnglish
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial