Sivkin sladoled

Lansko leto sem prvič poskusila sivkin sladoled. Bolj avtentičen skoraj da ne bi mogel biti, saj sem ga jedla v obmorskem mestu Menton, ki je del Azurne obale, čisto blizu Provanse v Franciji. To je bila ljubezen na prvi “liz” :D.
Ko smo nadaljevali pot po Provansi, sem morala kupiti bio sivko, da bom doma poskusila vsaj približati ta fantastičen nežen okus sivke v sladoledu. Ker pa sem nekje vmes postala alergična na mlečne sladkorje ter beljakovine, sem se odločila, da naredim verzijo, kjer sem navadno mleko nadomestila z ovsenim, rastlinskim torej. Vi pa lahko mirne volje uporabite namesto ovsenega mleka, kravje. Namesto kokosovega mleka pa sladko smetano. Takšen bo verjetno še bolj okusen in vam ga že sedaj zavidam :D.

Sivka v Provansi

 

Ker se sivka odlično poda k limoni, sem sladoled dala v “sendvič” med dva limonina piškotka z makom, za katerega delim recept z vami kmalu!

Pa gremo k receptu, ki ga verjetno že nestrpno pričakujete, če seveda niste preskočili mojega pisarjenja že prej 😀

 

[yumprint-recipe id=’32’]

Leave a reply

Your email address will not be published.

SloveniaEnglish