Pizza s figami, mozzarelo in pršutom

Priprava je podobna receptu Lorraine Pascal, ki ga najdete na tej povezavi… Za vse, ki sem jim ne da prevajat 😉 pa pripišem še prevod in svoje dopolnitve ter spremembe, ki sem jih naredila.
ZA TESTO:
250G OSTRE BELE MOKE (jaz sem dala pirino moko)
1 žlička soli
1/2 žličke suhega kvasa
125-145ml mlačne vode
2 žlici olivnega olja
nekaj naribanega parmezana (ni v originalnem receptu)

ZA NADEV:
250g mozzarele
8 rezin pršuta
5 fig narezanih na četrtine
sol, sveže mlet poper, šopek bazilike
pelati (jaz sem naredila svojo paradižnikovo omako)
MOJA PARADIŽNIKOVA OMAKA:
Za paradižnikovo omako sem uporabila paradižnik, česen, olivno olje, baziliko, origano, sol, poper ter svež čili. Olupimo tri večje paradižnike. Narežemo 1-2 stroka česna ter čili po okusu. Prepražimo česen in čili na olivnem olju ter dodamo na kocke narezan paradižnik. Omako začnimo z vsemi omenjenimi začimbami in dušimo okoli 10 – 15 min (oz. po občutku). Odstavimo.
PRIPRAVA:
Zmešamo moko, sol ter kvas. Na sredini naredimo jamico. V njo vlijemo mlačno vodo zmešano z oljem. Mešamo tako dolgo, dokler testo ni mehko in NI več lepljivo. Nato testo gnetemo približno 10 min na pomokani podlagi. Oblikujemo v kroglo, tesno pokrijemo in pustimo na toplem (ne na vročem!) 30-40 min. Jaz narahlo pokrijem testo (toliko, da lahko normalno naraste) še s prozorno folijo, ki je premazana z olivnim oljem. Vključim pečico in jo ogrejem na 220°C.

Razavljamo testo ter ga prepikamo z vilico. Potresemo parmezan po želji. Namažemo s paradižnikovo omako, dodamo mozzarelo, pršut ter polovico fig (jaz sem dodala vse). Pizzo, ki je pripravljena za v pečico pokapljamo z olivnim oljem, začinimo s soljo in poprom (jaz sem korak s soljo ter poprom preskočila, saj mi je pršut zadosti slan). Pečemo 15-20 min oz. dokler testo ni zlato zapečeno. Ko je pizza pečena dodamo preostanek fig in baziliko. Po želji lahko pečeno pizzo pokapljamo z olivnim oljem. Dober tek!

Če ti je objava všeč, jo lahko lajkaš tukaj:

Leave a reply

Your email address will not be published.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial