Drobljenec iz hrušk

Drobljenec iz hrušk… Omg, zakaj ga že nisem prej naredila?? Zakaj? Zakaj?? 😀 Recept sem povzela po receptu Jamie Oliverja in ga malo priredila.

V eno posodo sem dala približno 110g presejane moke, 50g rjavega sladkorja, cimet, ingver ter ščepec soli. Nato sem oprala, olupila ter narezala dve hruški sorte Viljamovka. Narezala sem jih na kolobarčke in se znebila pešk. Hruške sem dala v vrelo vodo ter jim po občutku dodala rjavi sladkor. Pustila sem, da hruške par minutk rahlo vrejo. Nato sem v vodo s hruškami naribala polovico lupinice bio limone ter vanjo stisnila njen sok ter začinila z ingverjem v prahu (če imate svež ingver, ga lahko dodate namesto ingverja v prahu). Med kuhanjem hrušk sem v moko z ostalimi sestavinami dodala okoli 55g masla in zmes premešala tako, da je zgledala kot kup drobtin.

Rahlo pokuhane hruške sem nato vzela iz vode, jih malo odcedila ter jih dodala v mini okrogel pekač iz emajla (I love Falcone posodo iz emajla). Ko sem porabila vse rezine hrušk pa sem na njih dodala zmes iz moke. Vse skupaj sem pekla na 200 stopinjah približno 30min oz. tako dolgo, da se je vrh drobljenca obarval z zlato barvo.

Če ti je objava všeč, jo lahko lajkaš tukaj:

Leave a reply

Your email address will not be published.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial